Instructies FRIO koeltas

Hoe meet u de correcte maat van de FRIO koeltas in 3 stappen?

Tel het aantal pennen/flacons etc. Meet de hoogte (lengte) en diameter van alle producten die u in de binnentas wenst te bewaren.

1) Meet de lengte van de langste pen etc. en voeg hier ongeveer + 3 cm aan toe (zodat het niet te strak in de binnentas zit)

2)Meet de breedte van de producten en tel deze bijelkaar op + 3 cm extra voor extra ruimte (zodat het niet te strak in de binnentas zit).

3)Rekenvoorbeeld: 4 pennen, elk 2 cm breed = 4 x 2 = 8 cm + 3 cm extra = Totaal minimaal 11 cm breed.

Lengte (hoogte) van de langste pen is 15 cm = 15 cm + 3 cm extra = 18 cm.

De totale afmeting is dus minimaal 11 cm breed en 18 cm lang. Een bijpassende tas in in dit geval is "FRIO Groot"

Uw insuline tot 45 uur koel met de FRIO koeltas.

Gelieve enkele minuten te nemen om deze bijsluiter zorgvuldig te lezen zodat u uw insuline koeltas steeds weer efficiënt kunt gebruiken.

De FRIO koeltas wordt geaktiveerd door onderdompeling in water. De kristallen in de wand van de frio koeltas zwellen op tot een gel. Door een langzaam verdampingsproces blijft de temparatuur dagenlang lager voor het veilig bewaren van uw insuline in de frio koeltas. Het is een goede oplossing voor reizen met insuline. De insuline moet binnen 4-6 weken verbruikt worden (afhankelijk van het type insuline). Let op: De Frio koeltas is niet voor opslag van voorraad insuline: deze moet ALTIJD in de koelkast bewaard worden.

FRIO INSULINE KOELTAS HOUDT INSULINE KOEL EN VEILIG, ZELFS IN WARME KLIMATEN.

De FRIO koeltas is een koeleenheid die werkt via verdamping ontworpen met het doel om insuline veilig koel te houden tussen een temperatuur van 18-26°C voor 45 uur, zelfs in een omgevingstemperatuur van 37°C. De tas kan verder worden 'gereactiveerd' voor een volgende periode van 45 uur. De insuline die in de Frio koeltas is geplaatst moet binnen 4 weken gebruikt worden. Echter, volg de instructies van de fabrikant van uw insuline ten alle tijde, deze instructies zijn leidend (boven ons advies) en dienen in alle gevallen opgevolgd te worden! 

Opmerking: de insuline moet op de door de fabrikant aangewezen temperatuur gebracht worden alvorens ze in de FRIO insuline koeltas wordt gebracht. Gelieve de bijsluiter van de fabrikant te controleren voor uw specifieke medicatie.

Inhoud

Elke FRIO insuline koeltas bestaat uit 2 delen: 1) "Cambrelle” omhulsel; 2) FRIO binnentas gemaakt uit polykatoen met tussenschotten die kristallen bevatten (niet-toxisch en niet-ontvlambaar — Veiligheidsinformatieblad beschikbaar indien gewenst).

Gebruiksaanwijziging — Gelieve nauwlettend te volgen.

Opmerking: het is van het grootste belang dat de onderdompelingstijd nauwkeurig wordt gecontroleerd en nageleefd zodat de juiste hoeveelheid water wordt opgenomen. Te lang weken maakt de tas onbruikbaar. Zou dit gebeuren, laat de tas dan op natuurlijke wijze drogen totdat het terug is op met normale omvang.

1. Dompel de binnentas die de kristallen bevat onder in koud water en laat volgens deze volgens relevante tijd volgens de grootte van de tas weken. (zie schema beneden)

 Mini

 2-3 minuten

 Extra Klein

 7-9 minuten

 Individueel/Dubbel/Pomp

 8-10 minuten

 Klein

 12-14 minuten

 Groot

 14-18 minuten

 Expeditie

 15-19 minuten

2. Verspreid de kristallen gelijk over de koeltas tijdens het weken. De gel die gevormd wordt door het weken moet de tussenschotten vullen maar mag niet uitzetten tot op het punt dat ze stug worden. De tas moet plooibaar blijven.

3. Laat de tas 15-30 minuten uitdruipen om de gevormde gel het overtollige vocht te laten opnemen (de tussenschotten zullen nog lichtjes uitzetten na de verwijdering uit het water). Droog ze zachtjes met een papieren doek of handdoek. Opmerking: Pas op bij het drogen van uw FRIO insuline koeltas na de onderdompeling in het water. De fel gekleurde koeltassen kunnen licht kleurverlies geven.

4. Plaats de medicatie in de geactiveerde tas wanneer het halfdroog aanvoelt en plaats de tas daarna om het binnenomhulsel.

Voor een veilige berging moet de FRIO binnentas iedere 45 uur herondergedompeld (gereactiveerd) worden in koud water. Dit moet eerder gebeuren indien de gel afneemt en er zich harde kristallen vormen, d.w.z. men kan kristallen voelen in de tussenschotten. Bij voortdurend gebruik zijn de opeenvolgende onderdompelingsperiodes korter omdat de kristallen zich voortdurend in gelvorm zullen bevinden, d.w.z. dat 2-4 minuten zullen volstaan (afhankelijk van de grootte van de tas).

OPMERKING: DRAAG, OF BERG DE TAS NIET OP, IN EEN LUCHT- OF WATERDICHTE HOUDER NA ACTIVATE.

De FRIO insuline koeltas is een koeleenheid die werkt via verdamping — ze moet kunnen ademen en in contact komen met lucht. Het "Cambrelle” omhulsel laat dit toe en verstevigt de stabiliteit van de temperatuur in de reistas. Vervoer het in uw handbagage of in uw broekzak.

Insuline die werd opgeslagen in de FRIO insuline koeltas kan worden overgebracht in een koelkast indien beschikbaar. Plaats de FRIO insuline koeltas NIET in de koeltas wegens kans op beschadiging. Plaats de tas NIET in de diepvries omdat het weefsel schade kan oplopen. De vochtige gel kan blijven kleeven aan de diepvrieswand.

Drogen, reinigen en opbergen:

Wanneer u de tas niet gebruikt verwijder dan de binnentas uit het omhulsel en laat ze volledig natuurlijk drogen totdat de gel opnieuw kristalvorm aanneemt. Schud af en toe de tas tijdens het drogen om de kristallen apart te houden. 

Om de droogtijd te versnellen kunnen verschillend methodes worden gebruikt:
1) plaats het dichbij een warmtebron zoals een radiator of een boilerkast, 
2) hang de tas aan de waslijn indien het weer dit toelaat, 
3) plaats de tas op de vensterbank op een zonnige plaats; regelmatig schudden kan helpen.

PLAATS DE FRIO INSULINE KOELTAS NIET IN EEN DROGER!

Het omhulsel kan worden gereinigd door te wassen in warm water met een milde zeep/detergent. De binnentas kan worden gereinigd met een zachte borstel (d.w.z. zachte tanden- of nagelborstel): dip de borstel in mild zeepwater en reinig de tas. U kan de tas daarna spoelen onder lopend water zonder dat u de kristallen beschadigt. Anderzijds kan u een anti-bacterie verstuiver zonder bleekmiddel of een anti-bacterie keuken- of babydoekje gebruiken om uw tas schoon te vegen.

PLAATS DE FRIO INSULINE KOELTAS NIET IN EEN WASMACHINE!

Bewaar uw FRIO insuline koeltas op een droge plaats voor volgend gebruik.

Deze gebruiksaanwijzing is enkel een aanwijzing. Door de verschillende klimatologische omstandigheden op de aarde zal de FRIO insuline koeltas verschillend kunnen reageren op verschillende plaatsen/omstandigheden. Indien het zorgvuldig wordt gebruikt en geactiveerd zult u er lang gebruik van kunnen maken. Na verloop van tijd zal de onderdompelingstijd vergroten maar zolang de kristallen zich tot een gel omvormen zal de tas goed blijven functioneren. Indien de kristallen zich niet meer omvormen tot een gel en hard blijven moet de tas worden vervangen.

Hoe lang kan ik mijn FRIO diabetes koeltasje gebruiken?

We garanderen de werking van de kristallen voor een jaar, maar veel mensen gebruiken een FRIO jaren lang. Voor optimale werking en frisheid adviseren we om elke twee jaar een nieuwe FRIO te bestellen.

Reizen langer dan 4 weken?

Wij raden aan om bij reizen langer dan 4 weken een plan met een diabetes deskundige te maken.

Voorkomt een FRIO diabetes koeltasje bevriezen bij lage temperaturen?

Er zijn hiervoor geen officiele tests gedaan, maar gebruikers ervaringen en testen in huis tonen aan de FRIO ook insuline beschermt bij lage buitentemperturen.

Het drogen, reinigen en bewaren van de FRIO insuline koeltas:

Drogen: Droog de frio koeltas met wind en warme lucht. Hetzelfde als het drogen van was. Is de luchtvochtigheidsgraad hoog, dat duurt het drogen langer.

Reinigen: De insuline koeltas frio is het beste te reinigen met zachte zeep en lopend water. Niet wassen in de was machine. Hierdoor kan schimmel vorming optreden, omdat er vocht en katoen in gebruik zijn naast elkaar. DE FRIO keoltas zoveel mogelijk laten “ademen”, in de frisse lucht. Oplossing voor mogelijke schimmel is een anti-bacterieel doekje te gebruiken en de FRIO keoltas daarmee af te vegen.

Bewaren: Indien u uw FRIO koeltas een periode niet gebruikt, droog de binnentas dan zo goed mogelijk op een natuurlijke wijze totdat de gelei geheel is teruggekeerd tot kristallen. Daarna even schudden zodat de kristallen niet aan elkaar kleven. Vervolgens in een droge ruimte bewaren. Afhankelijk van de lokale klimatologische omstandigheden kan een FRÍO® koeltas verschillend reageren.

Is FRIO koeltas te gebruiken voor andere medicaties?

Ja, elk medicijn dat “een tolerantie-tijd bij kamertemperatuur heeft”, kan baat hebben van een FRIO koeltas.

U moet uzelf verzekeren dat uw medicatie juist is voor een FRIO koeltas.

We hebben feedbak van gebruikers die goede ervaringen hebben met adrenaline, oogdruppels, Epi pennen en zo’n 30 andere medicaties. Echter: de verantwoordleijkheid en keuze of de situatie juist is voor een FRIO koeltas, is aan u.

DE FRIO koeltas  is niet goed werkzaam tussen 2-8°C, maar beschermt wel tegen hoge temperaturen. In testen bij een buitentemperatuur van 37°C varieerde de temperatuur van insuline in een FRIO koeltas van 6°C tot 26°C gedurende 45 uur. Als de buitentemperaturen lager zijn, blijft de insuline langer en vaker onder de 26 °C. Insuline in gebruik mag 26°C worden, maar begint effectiviteit te verliezen na ongeveer 4 weken. Daarom adviseren we insuline dat 4 weken buiten de koelkast is geweest, te vernieuwen. Hetzelfde geldt ook voor insuline in de koeltas: vernieuw die insuline na 4 weken.

Hoe lang gaat een FRIO koeltas mee?

De werking van de kristallen in een frio koeltasje hebben een garantie van 1 jaar. 

Hoe lang blijft insuline veilig in een FRIO koeltas? Wanneer moet m’n FRIO koeltas weer ge-activeerd worden?

De temperatuur van insuline stijgt boven de 8°C in de FRIO. Dat betekent dat u insuline die in de FRIO koeltas meegereisd heeft, binnen 28 dagen moet gebruiken. 

Bij doorlopend gebruik moet de FRIO binnentas weer terug in het water gelegd worden, wanneer de gel zich begint terug te vormen tot kristallen; m.a.w. u kunt weer kristallen in de "banen" van de binnentas voelen. Als de tas doorlopend in gebruik is, zijn de onderdompelingstijden korter om re re-activeren, b.v. 4-5 minuten.

Welke temperatuur kan ik in de FRIO koeltas verwachten?

De  FRIO koeltas houdt een temperatuur van 18-26°C voor insuline bij een constante buitentemperatuur van 37°C voor 45 uur. De insuline blijft 28 dagen goed bij kamertemperatuur. De FRIO koeltas werkt zolang er gel in de tas zit. Dan kan er bij hoge buitentemperatuur verdamping plaatsvinden, wat verdampingskoelte geeft. Als vuistregel kan men zeggen dat de temperatuur zo’n 10 °C lager blijft dan buitentemperatuur. Let op dat insuline die boven de 8°C komt binnen 28 dagen moet worden gebruikt.

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

© 2016 - 2024 www.frio-koeltas-insuline.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel